A párátlanítók a kompresszoros hűtve szárító gépek csoportjába tartoznak.

A gépek működési elve nagyon egyszerű. A levegő nedvesség tartalma a hideg felületen lecsapódik, ezt használják ki a gépek. A gép tulajdonképpen egy hűtő gép, aminek a hűtő testén egy ventilátor egy szűrőn keresztül átszívja a párátlanítandó levegőt, amiből a pára, víz csepp formájában kicsapódik, és egy szint jelzővel és biztonsági kapcsolóval ellátott tartályba folyik. A biztonsági kapcsoló a tartály telítődésekor a készüléket kikapcsolja, ekkor ugyan a párátlanítás abba marad, de a víz nem folyik szét a helységben, és nem okoz károsodást a berendezési tárgyakban.

Felmerülhet a kérdés, hogy akkor a párásítással lehűl a levegő is? Vagy még sem? Természetesen ez a kifejezetten párátlanításra készülő gépeknél nem fordul elő, mert a készülék kondenzátora ahova a meleget szivattyúzza közvetlen a hűtő hő cserélő mögött van. Ezért amennyit a gép hűt annyit fűt is tehát a belső hőmérséklet nem változik számottevően. Csak a ventilátor és a hűtő kompresszor súrlódási hője marad a helységben, ami elhanyagolható.

Amennyiben a hűtés elvére is kíváncsi, akkor a hogyan működik a klíma oldalunkon talál egy rövid írást róla.

További részletek a párátlanító működéséről itt >>

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaklima.blog.hu/api/trackback/id/tr224755263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása