Legionella fertőzés

A legionellózis nevű betegség okozója Legionella baktérium, amely 1976-ban, Philadelphiában a háborús veteránok találkozóján 34 ember halálát okozta, innen ered a megnevezése. A baktériumnak kb. 40 típusa ismert, ebből 20 veszélyes. A legionárius betegség a tüdő fertőzését jelenti, vagyis a fertőzött víz aeroszoljainak belélegzését
(klimatizált helyiségek, zuhany, gőzfürdő).

A tünetek eleinte az influenzáéhoz hasonlítanak, majd magas láz, (39,5˚C), szédülés, hasi fájdalmak, émelygés, hányás, ájulás jelentkeznek,  betegség halálos is lehet. A baktériumok számára a klímaberendezések ideális körülményeket biztosítanak, hiszen éppen megfelelő számukra víz hőmérséklete és tápanyagot is találnak a lerakódott szennyeződésekben. Ilyen körülmények között a baktériumok száma megduplázódik 4 óránként.  
A fertőzés kockázata természetesen megfelelő karbantartással és tisztítással minimálisra csökkenthető illetve elkerülhető, ez ügyben forduljon szakembereinkhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://alfaklima.blog.hu/api/trackback/id/tr714623542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása